Jaká jídla jsou vhodná na svatební hostinu

Plánujete svatební hostinu a lámete si hlavu nad tím, jaká jídla jsou ta pravá? Podívejte se na několik rad a tipů, které doporučujeme zařadit na váš raut. Uvidíte, že s nimi nešlápnete vedle.

Uzeniny a sýry jsou klasikou

Začneme tím, na co jsou všichni zvyklí. Jedná se o uzeniny a sýry, které jsou osvědčenou volbou, se kterou chybu rozhodně neuděláte. Pokud se chcete držet klasiky, můžete použít suchý salám a některou z dostupných šunek. Za sýry je to potom eidam, niva a také hermelín. A co když chcete něco více? Zkuste třeba kombinaci italských salámů a francouzských sýrů. Vhodnou variantou může být i stále populárnější uzený jazyk.

Nezapomeňte na něco teplého

Svatební hostina by měla obsahovat i něco teplého. To proto, že trvá i několik hodin a lidé si rádi něco dají. Opět začneme klasikou, kterou je dnes hlavně guláš. Může být s knedlíkem, ale také s chlebem. Pokud jde o venkovní hostinu, určitě se nebojte grilované kýty, nebo krůty. Také jasná osvědčená volba. A co když chcete něco více? Co třeba pečené hovězí, roastbeef, nebo grilovaná kuřecí prsíčka s teplou zeleninou a dipem?

Chuťovky jsou základem

Když se řekne chuťovka, každý si představí jednohubky a chlebíčky. Na klasické svatbě také mají své místo. Pokud chcete svou hostinu opět posunout o level výše, zkuste oblíbený finger food. Speciálně servírované velmi malé porce jídel. Oblíbený je třebas uzený losos, grilovaný tuňák, nebo kombinace zeleniny a ovoce.

Sladké nesmí chybět

Žádná hostina se neobejde bez sladkého. Nejlepší jsou různé druhy zákusků, ale nic nezkazíte ani ve chvíli, kdy na rautový stůl přidáte i svatební koláčky. I ty se dokonale hodí, pokud chcete hostům dát jenom něco menšího, ale zároveň i sladkého. Pamatujte, že jelikož je lidé nejedí každý den, tak o ně bývá v rámci svatebních hostin poměrně velký zájem.

Publikováno: 29. 12. 2017

Kategorie: Nezařazené

Autor: Denisa Veverková