Kolik peněz stojí svatba

Plánujete svatbu a nevíte, s kolika penězi nejlépe počítat? Je to celkem záludné. Pokud vás zajímá, kolik peněz stojí svatba, není nic jednoduššího, než se podívat na několik konkrétních příkladů, které se odvíjejí od stylu, i počtu pozvaných hostů. A pokud máte pocit, že si jí nemůžete dovolit, přivydělejte si brigádou na https://pryard.com nebo třeba tvorbou obsahu pro inzerenty (placené články) - hezky z pohodlí domova.

Jednoduchá svatba svépomocí

Stačí vám jenom menší počet lidí, a to hlavně v podobě rodiny, a několika přátel? Taková svatba opravdu nemusí být nijak drahá. Obvykle se počítá s tím, že vyjde na nižší desetitisíce korun, kde jsou největší položkou šaty a oblek, stejně jako prsteny, či oddací místo. Vše ostatní, jako jídlo a nápoje zařizujete ve většině případů sami, za nákupní ceny. Když nakupujete průběžně, ve slevových akcích, dá se ušetřit ještě podstatně více.

Standardní, běžná svatba

Tento typ svateb je dnes nejoblíbenější. Když se podíváme na to, kolik peněz stojí svatba tohoto typu, počítejte a tím, že vyjde na sumu okolo 100 000 Kč. V ní je zahrnuto pár desítek hostů, rodinný oběd, večerní raut jednoduchého, stylu, zajištění vlastního jídla a pití, DJ starající se o zábavu. Jistě jste na řadě podobných svateb byli i vy. Pokud ano, dá se odhadem říci, že vyšla na zhruba 100 tisíc korun českých. Potvrzuje to, že i běžná oslava lásky dvou lidí je celkem drahá.

Velká svatba doladěná do posledního detailu

Unikátní místo pro obřad, speciální auto pro nevěstu, oběd ve vyhlášené restauraci. Dále profesionální raut zajištěný cateringovou společností, nabízející jídlo, pití i obsluhu. Dokonale nazdobené stoly, zábava v podobě kapely, a ohňostroj na závěr. K tomu dokonalá nevěsta v krásných šatech a ženich v dobře padnoucím stylovém obleku. Počet hostů okolo sedmdesáti. Takto už vypadá jasný základ větší svatby, kde se myslí na každý detail. A její cena? Pokud vše necháte na dodavatelích, je dobré říci, že vás vyjde na sumu okolo 250 000 Kč.

Publikováno: 15. 12. 2017

Kategorie: Nezařazené

Autor: Denisa Veverková