Pokožka těla jemná jako hedvábí po celý rok

Dvě ženy

Dosažení jemné a hladké pokožky je otázkou důsledné péče. Nemusí to být těžká zkušenost Pomocí správných metod a produktů péče o pleť můžete snadno dosáhnout pružné pleti. V tomto článku najdete čtyři základní kosmetické postupy a tipy, které vám pomohou udržet si hebkou pokožku těla po celý rok.

Zásadní péče o pleť pro hedvábně hladkou pleť

Vaše tělo je jako chrám, tak o něj pečujte jako o chrám. Zde jsou čtyři základní postupy, díky nimž bude vaše pleť jemná a hladká. Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, kombinujte tyto tipy pro péči o pleť a provádějte je pravidelně, abyste dosáhli trvalého účinku po celý rok.

Odstraňování chloupků na těle

Mít hedvábně hladkou pokožku těla není možné, aniž byste se zbavili všech chloupků. Holením a depilací se nejen zbavíte nežádoucích chloupků, ale také odstraníte odumřelé buňky, které se nahromadily na povrchu pokožky. Chcete-li snížit zarudnutí po depilaci, použijte zklidňující hydratační krém, který sníží podráždění a rychle obnoví jemnost pokožky.

Exfoliace

Když jste odstranili všechny nežádoucí chloupky, je čas na hloubkový peeling. Po holení může být vaše pokožka trochu drsná a matná, a pokud žijete v suchém podnebí, může to vést k jejímu vysušení. Exfoliační peelingy pomáhají odstranit odumřelé buňky a pokožka je hned hladká.

Čištění

Při čištění těla se zbavíte nečistot, mastnoty a přebytečného oleje, které blokují póry. Vyčištěním pórů se vaše pleť stane přístupnější hydratačním přípravkům a výživným maskám. Blahodárné složky produktů proniknou hluboko do pokožky a dodají vaší pleti krásný lesk.

Tonizace a hydratace

Vlhčení pleti může dodat pocit hebkosti a pružnosti. Používejte nejlepší hydratační a tonizační přípravky, aby vaše pleť vypadala mladistvě. Pro další efekty můžete použít také specializované masky.

Tajemstvím hladké pleti je trpělivost

Možná budete v pokušení myslet si, že ženy s pletí jemnou jako peří a čistou jako sklo mají nějaký tajný rituál nebo metodu, ale ve skutečnosti jejich pleť září díky několika jednoduchým a účinným krokům. Zde se dozvíte, jak můžete dosáhnout stejných výsledků:

Naneste hydratační krém na tělo ihned poté, co vyjdete ze sprchy.

Vyhýbejte se pravidelnému dotýkání obličeje, protože to může způsobit tmavé skvrny, drobné jizvy, a dokonce i vážné infekce.

Před použitím holicího strojku je nutné vždy použít gel nebo krém na holení, aby nedošlo k podráždění pokožky.

Kdykoli opouštíte svůj domov, nezapomeňte použít opalovací krém s SPF, abyste ochránili svou pokožku před škodlivými účinky UV záření. Před použitím opalovacího krému si důkladně očistěte pokožku.

Inhibitory růstu chloupků - všestranný doplněk vaší péče o pleť

Co je to za vzrušení kolem inhibitorů růstu chloupků? Proč jsou považovány za nezbytnou součást kosmetické péče? Pohled na složení tohoto průmyslového tajemství může vše vysvětlit.

Exfoliační prostředek

Kyselina citronová a močovina působí na exfoliaci vnější vrstvy pokožky a odstraňují odumřelé kožní buňky. Pomáhají také otevírat póry pokožky, což jí umožňuje lépe vstřebávat živiny.

Zpomalení růstu vlasů

Palmatin, rostlinný extrakt používaný k omezení růstu vlasů, zpomaluje dělení buněk koncových folikulů, což má za následek řídší a světlejší vlasy.

Tonizace

Mandlový olej je pro pleť prospěšný díky obsahu zinku, vitaminu A a omega-3 mastných kyselin, které mohou pomoci vyrovnat tón pleti a zlepšit její vzhled. Navíc může být účinný při redukci jizev a zabarvení.

Obnova buněk

Vitamín E je důležitou složkou přípravku na potlačení růstu chloupků, protože pomáhá chránit pokožku před poškozením, hojit buňky po jizvách, popáleninách a dalších škodlivinách z okolního prostředí.

Poslouchejte profesionály

Nechte se zničit špatnou pletí Díky správné péči o pleť můžete mít krásnou, bezchybnou a jemnou pleť po celý rok.


Publikováno: 09. 03. 2023

Kategorie: Zdraví

Autor: Denisa Veverková