Který měsíc je pro svatbu nejlepší

Nechcete nechat nic náhodě a chcete mít i dokonalé datum svatby? V první řadě doporučíme plánovat významný životní krok s dostatečným předstihem, jelikož některé termíny jsou plné i rok dopředu. A který měsíc je pro svatbu nejlepší? Na to vám odpovíme my.

Pozor na problémové měsíce

Nejprve je třeba vědět, které měsíce jsou těmi problémovými. Roli nehraje ani tak to, s jakou částí roku jsou spojeny, ale roli hraje to, jaké v nich nastávají dny a s nimi spojené události. Rozhodně není vhodný měsíc, ve kterém se objeví pátek třináctého. A už vůbec si nevybírejte toto datum jako přesný termín vaší svatby. Stejně tak není vhodným měsícem ten, kdy dochází k zatmění slunce. Špatnými měsíci jsou i ty, ve kterých jsou velikonoce, nebo měsíc prosinec, který souvisí s historickým termínem 28.12., kdy Herodes vraždil novorozené chlapce.

Sledujte také fáze Měsíce na obloze

Jaký měsíc v roce zvolit? Nejlépe ten, kdy konkrétní datum vychází i na dobu, kdy Měsíc na obloze přibývá. To symbolizuje bohatství, stejně jako dostatek dětí. Opačný stav samozřejmě peníze odvádí, což určitě není to, co by si novomanželé v dnešní době přál. I toto je dobré zvážit.

Pozor na osobní vzpomínky

Stalo se některému z partnerů něco výrazně negativního v některém z měsíců, a má na to do dnešní doby negativní vzpomínky? Potom by tento měsíc také neměl být ideálním termínem svatby. Zvláště, když je s ním spojeno hned několik různých pohrom.

Sledujte i počasí

Pokud se vám povede dohledat statistiku teplot, a také srážek, je jasné, že vám to pomůže při výběru konkrétního měsíce. Je jasné, že z tohoto směru jsou sázkou na jistotu měsíce červenec a srpen. Pokud jde o počasí, tak naopak nedoporučíme měsíce podzimní, které jsou téměř jistotou, že vás a vaše svatební hosty postihne přeháňka. I když se říká, že prší štěstí, rozhodně raději uvítáte termín bez srážek.

Publikováno: 05. 01. 2018 / Aktualizováno: 09. 02. 2023

Kategorie: Nezařazené

Autor: Denisa Veverková