Jak efektivně vyhřát pracoviště i v zimě, když nestačí radiátory?

Pod pojmem pracoviště si mnozí z nás představí kancelář, dílnu nebo stavbu. Všechny tři možnosti jsou správné, v zimním období bychom neměli zapomínat na efektivní vytápění. Jelikož teplota má značný vliv na náš pracovní výkon, je důležité zajistit, aby byla pro pracovníky co nejkomfortnější. Existuje široké spektrum možností, jak teplotu regulovat. Práci ohledně zvýšení teploty kvalitně a spolehlivě odvedou mobilní topidla. V následujícím článku vám představíme ty nejpoužívanější topidla na českém trhu.

Potřebujete vyhřát kancelář?

Rozhodně nedoporučujeme do těchto prostorů pořizovat naftová či plynová topidla z důvodu produkce spalin a nutnosti odvětrávání. Nejjednodušším způsobem, jak vytopit vaši kancelář při chladných zimních dnech je nákup elektrického topidla. Tento typ nepotřebuje odvětrávání, je ekologický a za rozumnou cenu nabídne dostačující výkon na vytopení místnosti. Pozor však na spotřebu elektrické energie, která není zrovna malá. Mimochodem - s vlhkostí si poradí výkonný odvlhčovač do domácnosti.

Nafta nebo plyn na stavbu?

Na stavbu a do prostorů dílen, bychom preferovali naftová a plynová topidla. Oba typy, stejně jako přenosné klimatizace, jsou mobilní. Ačkoliv jsou naftová topidla dražší záležitostí z hlediska pořizovací ceny, nabídnou nízké náklady na provoz a spotřebu. Nutností u těchto typů je zajištění odvětrávání tak, aby spaliny měly kam unikat. Můžeme se tedy těšit z kvalitně odvedeného výsledku vytápění a komfortní teplotu při práci. Plynová topidla seženete nejlevněji, protože ze všech tří zařízení je jejich cena na trhu nejnižší. Poskytnout tak slušný výkon za dobrou cenu. Nutno podotknout, že bez propan-butanové bomby zařízení není schopné fungovat. No a pokud sháníte profi topidlo, přečtěte si o tom více zde.

Publikováno: 07. 08. 2021

Kategorie: Nezařazené

Autor: Denisa Veverková